Etelään! Osa 2: Linnahall

Viimeksi kirjoitin vanhasta Patarein vankilasta Tallinnassa. Tälläkin kertaa kohde on huonokuntoinen rakennus Tallinnassa, mutta varsin erilainen. Linnahall sijaitsee Tallinnan matkustajasataman lähellä. Se valmistui vuoden 1980 kesäolympialaisia varten nimellä V. I. Leninin Kulttuuri- ja Urheilupalatsi. Rakennus on ollut varsin pitkään vailla käyttöä ja huolenpitoa, ja se onkin varsin rapistunut ja graffitien peittämä. Linnahall on kuitenkin tarkoitus remontoida.

Rakennuksen muotokieltä hallitsevat suorat linjat ja suuret portaikot, jotka johtavat rakennuksen katolle, josta avautuvat hienot näköalat niin merelle, satamaan kuin kaupungillekin.

Linnahall on todella suuri. Tässäkin kuvassa näkyy vain pieni osa rakennuksesta.
Kaikessa massiivisuudessaan Linnahallia voi pitää karulla tavalla kauniina.
Portaat rakennuksen korkeimman osan katolle.
Valo ja varjo leikkivät portaikossa.
Merenpuoleisen julkisivun portaissa kannattaa katsoa erityisen tarkasti jalkoihinsa, sillä kiviset askelmat ovat pahoin rapistuneet.
Linnahall näyttää, miten nopeasti näinkin massiivinen rakennus alkaa rapistua, kun ihminen ei sen kuntoa ylläpidä. Jos tänä vuonna sattuu Tallinnassa käymään, kannattaa pistäytyä katsomaan tätä monumentaalista neuvostoarkkitehtuurin kohdetta nykytilassaan. Vielä ehtii ennen kuin kunnostus alkaa!

Kommentit

  1. WOW, great black and white photography!
    Dramatic effects, congratulations :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani! Jättäisitkö vielä kommentin?
Thank you for visiting my blog! Would you please add a comment?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Blogiin taas eloa!

Kruunuvuorenranta

Etelään! Osa 1: Patarein vankila